SofaScore Academy: uđi u svijet developmenta i iskusi rad na svjetskoj sportskoj aplikaciji

SofaScore hrvatska je tvrtka koja radi na vlastitom digitalnom proizvodu kojeg koristi više od 20 milijuna ljudi mjesečno. To nije samo proizvod za praćenje rezultata, već mnogo više od toga. SofaScore prati sportsku statistiku, radi dublje analize podataka i nudi zanimljive feature. Kvalitetu kojom pristupaju radu potvrđuje ocjena u Play Storeu od 4.8, i App Storeu od 4.9.

Već petu godinu zaredom, SofaScore nudi development edukaciju koja će studente naučiti najnovijim tehnologijama, ali i kako da to znanje primjene na vlastitom projektu.

Akademija je potpuno besplatna, uz prethodnu selekciju, a prijave se primaju do 15. veljače.

Što pokriva edukacija?

Ovisno o interesu, polaznici se prijavljuju za Backend, Frontend, Android ili iOS. Ekipa iz SofaScorea vjeruje u fokusirani i personalizirani pristup, pa će tako i grupe biti male, a interakcija velika. Akademiju su osmislili kao dodatnu vještinu koja upotpunjuje znanje s faksa, pa će se raditi u najnovijim tehnologijama:

  • Backend: PHP 8.1, Symfony
  • Frontend: HTML, CSS, JavaScript, React.js
  • Android: Java, Kotlin, rxJava, Retrofit, Coroutines
  • iOS: XCode, Swift, baze podataka – SQLite, CoreData, networking – JSON, HTTP, UI – AutoLayout, SwiftUI

Tko su mentori?

Mentori će ti biti iskusni programeri iz SofaScorea, koji su naviknuti na najkompleksnije probleme, kao i na skroz jednostavna pitanja.

Dosadašnja iskustva polaznika najbolje opisuje činjenica da su se nakon završene Akademije neki pridružili SofaScore timu. Neki od njih sada vode svoje timove, a neki u divovima poput Facebooka i dalje nose Sofinu plavu majicu.

Timeline Akademije:

  • SofaScore Akademija starta u ožujku, a prijave završavaju 15.2.
  • Edukacija traje tri mjeseca, a predavanja će se održavati jednom tjedno po dva školska sata
  • Pored predavanja nužno je i ispunjavanje “domaćih zadaća”
  • Mentori su ti uvijek tu na raspolaganju, a većina vremena je posvećena praktičnim zadacima
  • Svim polaznicima osigurana je potrebna oprema

Ako ti ovakav način učenja zvuči dobro i jedva čekaš malo drugačiju domaću zadaću, prijavi se za Akademiju (s naglaskom na područje edukacije koju želiš pohađati – Backend, Frontend, Android, iOS).