Span se pohvalio novim dizajnom ureda u HOTO Toweru

Sada možete vidjeti kako izgleda novi ured jedne od najuspješnijih hrvatskih IT kompanija, Spana, u izvedbi tvrtke specijalizirane za activity based design, DC&T

Moderne tvrtke već se neko vrijeme trude svojim zaposlenicima kreirati lijepo dizajnirane prostore, kreativno osmišljene urede, zabavne sadržaje pa čak i sobu za igrice, no, sve to već neko vrijeme, pogotovo zbog pandemije, nije presudno za dolazak na posao u ured niti za efikasnost timova. U jednoj od naših najuspješnijih IT kompanija nema igrica niti sportskih aktivnosti u uredima, no, uredi su uređeni i kreirani upravo po željama i potrebama njihovih zaposlenika. IT div Span, uređenje dijela svojih uredskih prostora, prepustio je u ruke tvrtke specijalizirane za activity based design, DC&T.

Nakon što su dobili zahtjeve od klijenta, prvi korak je bio dubinska analiza i istraživanje kako bi se najbolje iskoristio prostor u skladu s potrebama tvrtke. Konzultantski tim je uspostavio intenzivnu dvosmjernu komunikaciju s klijentom, uključujući radionice sa zaposlenicima, kako bi bolje razumjeli njihove potrebe i želje. Ovaj pristup omogućio je brže donošenje odluka i rezultirao uspjehom projekta u vrlo kratkom vremenskom roku od samo četiri mjeseca.

Activity-Based Working koncept

“Najvažnije nam je bilo stvoriti prostor koji je, ne samo estetski privlačan, već i funkcionalan i prilagodljiv. Kroz primjenu ABW (Activity-Based Working) koncepta, stvorili smo različite zone koje su optimizirane za različite vrste rada. Na primjer, tihi prostori su dizajnirani za fokusiran rad, dok su otvoreni prostori koncipirani za timsku suradnju i brainstorming. Osim toga, velika pažnja posvećena je održivosti i ekološkoj odgovornosti, kroz korištenje održivih materijala i energetski efikasnih rješenja”, ističu Dubravka i Timi Kovačević, konzultanti za uređenje poslovnih interijera i vlasnici tvrtke DC&T.

Timi i Dubravka Kovačević, Foto: Toni Lugarov

“Novi dizajn ureda značajno je otvorio prostor i samim time omogućava bolju kolaboraciju među timovima. Kako Spanovci imaju mogućnost kombiniranog rada iz ureda i od svoje kuće, ne želimo da se i u Spanu zatvaraju u svoje urede, nego da imaju doticaj s drugim timovima u zajedničkim radnim prostorima i prostorima za druženje. U novom konceptu smo sve to dobili kroz balans privatnosti i uključenosti u tim koji je taj dan u uredu. Radne sobe, sobe za razgovore i zvučne pregrade nadopunjuju funkcionalne potrebe za diskrecijom i mirom te zaokružuju radni prostor u smislenu cjelinu”, rekao je Mladen Maras, Spanov Software Solutions Director.

6. kat HOTO Towera

Što se tiče estetike, u uredima prevladava suvremeni i razigrani dizajn osmišljen tako da potiče produktivnost, kreativnost i suradnju.

“Najveći uspjeh u ovom projektu je optimizacija prostora koja je omogućila smještaj većeg broja zaposlenika bez smanjenja komfora i funkcionalnosti. Osim toga, kroz strateški dizajn i prostorno planiranje, uspjeli smo potaknuti bolju suradnju i komunikaciju među zaposlenicima. Ovo ne samo da poboljšava radnu atmosferu, već i pozitivno utječe na produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika. U konačnici, ovo će se odraziti na cjelokupnu učinkovitost i profitabilnost tvrtke, što predstavlja dugoročnu vrijednost za našeg klijenta”, dodaju Dubravka i Timi Kovačević.

“Uređenje 6. kata HOTO Towera je bilo najveće i najzahtjevnije Spanovo prostorno uređenje u proteklih 15 godina. Suradnja s DC&T-om je bila više od tehničke i logističke podrške. Uz sve izazove mislim da imaju jako puno strpljenja i razumijevanja pogotovo kada stvari ne idu planirano, što je u projektu ove veličine neizbježno. Fleksibilnost, mogućnost brze reakcije, preuzimanje težine rokova i stresa s lakoćom, sve s namjerom da klijent i svi s kojima surađuju budu zadovoljni”, komentirala je redizajn ureda Iva Gredelj, Board Office Manager Spana.

Fotografije: Toni Lugarov